top of page

Mazarin-frugt-kage

Gode opskrifter skal man jo ikke gemme på - så her får I opskriften på en kage, som virkelig har fået ros! Jeg lavede den for første gang, da jeg skulle have kage med på jobbet inden jeg skulle på barsel - og den blev i den grad godkendt. Resterne nød familien godt af og flere har allerede “bestilt” den.

Som I kan se består den af en masse frugt – så du kan jo selv vælge dine yndlingsfrugter og dem der måtte være i sæson, når kagen skal laves.

Og inden du læser videre: Kagen er bestemt ikke til den fedtfattige side, så glem slankekuren, når kagen skal spises!


Indgredienser: 200g marcipan 200g sukker 200g smør 4 æg 1 spsk. god olie 60g mel 100g chokolade (+ lidt ekstra) Kagecreme m. valinje (lav den selv, eller snyd med Dr. Oetker) 20 ml fløde Flormelis (+ evt. kakaopulver) Masser af frisk frugt


Sådan gør du: Tag smørret ud af køleskabet i god tid inden det skal bruges; det skal gerne være blødt.

Tænd ovnen på 175-180 grader, almindelig ovn, risten i midten. Put smør + sukker + marcipan i en skål. Skær gerne marcipanen og smørret i nogle mindre stykker, inden det kommes i skålen. Brug gerne en el-pisker, så du får det rørt godt ud. Det begyndt at klumpe lidt sammen; fortsæt med piskeren indtil der ikke er store klumper tilbage. Put æggene + olien i og sigt melet ned i dejen (brug helst en si, så der ikke kommer store melklumper) og rør godt rundt til der ikke er nogle store klumper tilbage. Skær chokoladen i mindre stykker og put også det i dejen. Rør rundt igen.

Jeg har bagt kagen i en springform (ca. 26-28 cm), så det anbefaler jeg at du også gør. Brug gerne bagepapir i bunden, da den ellers kan være svær at ud af formen, uden den går i stykker.

Kom dejen i springformen og ind i den varme ovn. Min ovn har stadig sit eget liv, så her skulle kagen have ca. 30 min. Men har du en god ovn, burde den kunne nøjes med omkring 20 min. Hold øje, så den ikke bliver sort oven på – og prøv med en nål, indtil dejen ikke klæber til den.


Mens kagen bages, laver du kagecremen + pisker fløden. Sæt på køl.

Når kagen er færdig, skal den køle af, hvorefter du kan vælge at putte lidt chokoladeglasur på. Enten laver du det almindeligt med kakaopulver og flormelis; ellers smelter du lidt chokolade i et vandbad og blander sammen med flormelis. Bemærk at det helst ikke skal være for tykt et lag; så bliver det meget sukker/klistret…

Opskriften indtil nu kan med fordel laves dagen i forvejen.


Lidt tid før kagen skal serveres, piskes fløden og flødeskummen blandes med kagecremen, så det bliver en god råcreme. Bland lidt af gangen, så du kan smage dig frem til det rigtige forhold mellem flødeskum og kagecreme.

Læg råcremen oven på kagen og pynt kagen med frisk udskåret frugt. Frugten har du naturligvis vasket inden det bruges, så sørg for at have tørret frugten godt, da det ellers bliver noget værre snask på kagen…

Har du chokolade i overskud kan du altid skære det småt ud og drysse det ekstra over kagen (eller blande i råcremen)! Mums jeg elsker chokolade!

Nu skal jeg i køkkenet og bage denne til Rasmus’ arbejde - så måske du også skulle i gang?

128 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page