top of page

Victors lillebror

Opdateret: 6. jan. 2020

Torsdag d. 18. maj kl. 14 fik jeg lidt menstruationsagtige smerter; ikke noget voldsomt, men som gravid i uge 41+0 tænkte jeg at det næææsten måtte være fordi noget var under opsejling. Kl. 17 var jeg dog ikke længere i tvivl og 18:30 var vi på Hillerød, hvor vi hurtigt fik en stue. Tiden efter kl. 19 husker jeg ikke rigtig; tidsfornemmelsen forsvinder lidt, når man kommer ind på et hospital (og har veer) men kl. 21 var jeg 10 cm åben. Victors lillebror var dog ikke helt på plads i bækkenet, så først omkring kl. 23 kunne jeg presse og dagen efter, fredag d. 19. maj kl. 00:19 fik Victor sin lillebror.


Vi kom hjem samme dag og glædede os til at vise Victor sin lillebror. Vi er lidt i tvivl om hvor meget han forstod (han var 22 måneder) men uanset hvad, så har han nu taget sin lillebror til sig og passer godt på ham. Selv i vuggestuen når vi henter Victor, er han der straks, når de andre børn vil se babyen. Han holder fast i autostolen og kommer de andre børn for tæt på, skal Victor nok fortælle dem, at det er hans - De er ikke i tvivl om hvem der er ”Victors lillebror”


Victors lillebror hedder Oliver. Navnet stammer helt tilbage fra graviditeten med Victor. Hvis Victor havde haft en tvilling (der er tvillinger i familien), skulle han hedde Oliver. Men ”tvillingen” kom først 22 måneder senere - og så lignede han bare en Oliver.

De første to uger hjemme, var Rasmus på barsel. Victor havde ingen reaktion på at Oliver var kommet, så først troede vi at han var for lille til at forstå det.


Men da hverdagen indfandt sig, begyndte Victor at reagere en smule på lillebror. Hans reaktion har aldrig været voldsom, men vi så den i situationer, hvor Victor måtte dele opmærksomheden. F.eks. var der pludselig ting som han før godt kunne og nu kunne han ikke længere. Hans reaktion var at han blev rigtig ked af det, så hvis legetøjet ikke lige ville som han ønskede, begyndte han at græde. Han er en følsom lille fyr, så han reagerer med tårer - og hvad smelter en mors hjerte mere end et barn der oprigtigt er ked af det? Så vi lærte hurtigt at amme lillebror med den ene arm og putte storebror med den anden.

Nu er Victor næsten tilbage til sit gamle ”jeg”. Han har dog stadig sutten (lige som lillebror - på trods af at han før kun brugte den omkring sovetid) og så er han i en periode, hvor han grædende vågner HVER nat mellem kl. 3 og 4. Mon han har mareridt over lillebror? Eller bearbejder alt det nye der sker?


Det er lidt synd for ham, for hans søvn afbrydes, men han har åbenbart brug for trygheden i at vi er hos ham i det tidsrum om natten. Ofte er det kun Far der dur, så Far kan godt være liiidt træt, når han skal op på arbejde. Men mon ikke det snart går over igen?

Alt i alt har Victor taget imod lillebror på en rigtig god måde. Han har allerede vist, at han er den bedste storebror man kan ønske sig. Han giver ham sutten, nusser ham i håret, hjælper med at skifte ble og forleden morgen, læste han god-morgen-historie for lillebror.

De har allerede et helt unikt bånd <38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nyt design

ความคิดเห็น


bottom of page