top of page

Perfekt roastbeef - uden stegetermometer

Hvornår har du sidst fået en lækker, saftig roastbeef?

Her hjemme har vi besluttet, at vi får roastbeef for sjældent! Jeg ved ikke hvorfor, men når jeg tænker på roastbeef, får jeg associationer til et tørt, kedeligt stykke kød… Men sådan behøves det jo ikke at være - roastbeef kan faktisk være utrolig lækkert!

Uden at jeg har 4 års mesterlære bag mig, eller fine forskningsresultater, vil jeg garantere dig en sikker succes, hvis du blot følger opskriften her under.


Sådan får du succes med din roastbeef: Find en gryde, der er stor nok til at stegen kan ligge nede i - hellere for stor end for lille, det er ikke her du skal være nærig!

Tag din steg ud af køleskabet i god tid inden den skal tilberedes, således den er mere stuetemperatur, frem for køleskabskold (en times tid vil være fint)


1) Fyld vand i gryden 2) Put “smag” i vandet, ift. hvad du har lyst til: løg i tern, laurbærblade, timian, rosmarin eller lign. 3) Når vandet koger kommes stegen i gryden og låget sættes på 4) Når vandet igen koger skruer du ned til middel/svag varme. Stegen skal koges i ca. 15-20 min. afhængig af størrelsen og hvordan du ønsker den.


Tommelfingerregel: 1 kg. i 15 min. = rød 1 kg. i 20 min. = rosa

5) Find en stegepande frem, put fedtstoft på og varm den godt op 6) Tag stegen op af gryden med vand og put salt og peber på alle sider 7) Læg stegen på den sydende, varme pande og steg den godt på alle sider. Den har ca. 4 sider. Det skal selvfølgelig ikke blive sort, men den må gerne få en god kant 8) Læg stegen på et skærebræt, med sølvpapir og viskestykker over. Lad den hvile i 10-15 min.


Denne opskrift er jo uden stegetermometer, så hvad den har været i midten, vides ikke. Vi kan dog godt lide den lidt mere rød, end rosa, så jeg vores steg på 1 kg. blev kogt i 15 min. og efterfølgende hvilede den i 13 min. Skal den være mere rosa, ville jeg koge den i 20 min. og lade den hvile omkring 15 min. Resultatet ses her:

Mums - og velbekomme!


Nogle siger, at de med at lade stegen hvile, er en skrøne… Det mener jeg nu ikke i dette tilfælde, fordi den ikke kun hviler, når den ligger under både sølvpapir og viskestykke, den steger faktisk færdig. Fordelen ved at bruge sølvpapir og viskestykker er, at jeg bedre kan styre det, hvor jeg synes det hurtigt kan gå galt på stegepanden, ved det øjebliks uopmærksomhed.


Omkring at koge stegen, har jeg læst, at smagen “koges” ud af stegen. Det ved jeg nu ikke om er rigtigt; jeg synes den smagte dejligt. Men har du et stegetermometer kan du jo forsøge dig med at stege den på panden først og så efterfølgende lade den stege færdig i ovnen. Kernetemperaturen skal være omkring 54 grader - og så skal den ikke hvile!

Når du har lavet begge udgaver og smagt forskel, hører jeg gerne fra dig med en vurdering.

Velbekomme!

629 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Godt nytår!

Comments


bottom of page