top of page

Chokoladekagen


Jeg får -stort set altid- meget ros for mine evner i et køkken; lige fra middage og desserter, til boller og alverdens slags kager. Og i anledningen af min 26 års fødselsdag, synes jeg det var på sin plads at prøve en ny kage-opskrift.

Og dette er ikke for at prale (jo, måske lidt) - men den her opskrift har høstet flere “wow’s” end nogen kage tidligere..! Ud af 10-15 stykker kage, har mindst 4 personer, uafhængig af hinanden, bedt om opskriften. Så der må være noget om det…


Heldigt for dig, så deler jeg naturligvis gerne ud af livets små glæder, så herunder følger opskriften på hvad der muligvis er verdens bedste chokoladekage.


Lærke’s bedste chokoladekage


Bund:

125 g smør 3 dl sukker 2 dl kakaomælk 1 dl kakaopulver 2 tsk. vaniljesukker 2 æg 2 dl hvedemel


Top:

200 g god mørk chokolade 1,5 dl piskefløde 2 spsk smør Evt. pynt


Fremgangsmåde:

Start med at lave bunden. Smelt smøret og hæld det i en skål. Put resten af ingredienserne i og rør det til en ensartet masse. Fordel dejen i din form, evt. med bagepapir i. Kages skal bages ved svag varme (ca. 175 grader) indtil den er færdig. Jeg har en utrolig dårlig ovn, så min bradepande skulle have ca. 45 min. – men tror max. en halv time kan gøre det, hvis du har en ovn der er bare en smule bedre end min. Kagen må gerne være lidt blød i midten – men ikke flydende.

Lav nu toppen ved at putte piskefløde og smør i en gryde og varm det op. Hak chokoladen i stykker i mens – men husk at røre i fløde-massen. Tag gryden fra varmen og put chokoladen i den varme masse. Rør indtil chokoladen er helt opløst. Hæld det hele over i en skål og afkøl massen i køleskab i mindst 1 times tiden (den må ikke blive for tyk, men skal gerne være køleskabskold).

Når bunden er færdigbagt og massen til toppen er afkølet, hældes massen ud over kagen. Fordel den, så der er et godt lag over hele kagen. Pynt kan evt. kommes på her, jeg brugte revet chokolade, men andet lækkert kan også bruges. Hvis pynten “flyder ned i massen” skal du lige vente en times tid eller to, til den har sat sig lidt mere.

Kagen skal nu stå i køleskab natten over, for at toppen bliver endnu fastere.

Opskriften passer til et fad der svarer til 1/4 bradepande. Gang med 4, hvis du skal lave en STOR portion (1 bradepande - svarer til ca. 35 stykker kage)

Velbekomme!

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Godt nytår!

Comments


bottom of page